In memoriam

In memoriam 

Dalby´s Skye Miracle

(Født 2018. F: Mentos af Hola. Mf: Eges Pedro)


Skye var det smukkeste og mest unikke hoppeføl vi til dato har set, og glæden var stor da hun blev født en dejlig lun dag i maj. Vi havde et par måneder forinden købt Fresia sammen med nogle andre ponyer, og ventede spændt på hendes føl. Desværre måtte vi ret hurtigt efter folingen erkende at noget ikke helt var som det skulle med Skye. Jeg bemærkede ret hurtigt hun lavede nogle lidt underlige bevægelser med hovedet. Derudover kunne hun ikke rigtig komme på benene, så måtte hjælpes op og die. Sådan gik det den første dag indtil hun selv kunne rejse sig. Derefter kunne hun ikke finde ud af at lægge sig igen, og nærmest væltede omkuld når hun var træt. Det lærte hun dog også efter nogle dage, hvor hun også begyndte at løbe rundt, men i cirkler. Hun diede heller ikke nok ved sin mor, da hun ikke kunne holde hovedet ret længe af gangen. Vi fik dyrlægen ud og tjekkede hende igennem, og hun var faktisk blind, eller så ihvertfald meget dårligt og høre tror vi heller ikke hun kunne. Og så hældede hendes hoved til den ene side. Hun var også ret besat af at klø sig, så noget generede hende tydeligvis. Det var farligt at have hende udenfor, da hun slet ikke kunne sanse hvor hun var, og kunne pludseligt fare afsted i vild galop. Og vælte over ting. Bære hende kunne vi ikke da hun gik totalt i panik ved det. Og da hun en dag var kommet ud af folden hvor hun gik med Fresia og var løbet flere hundrede meter væk og stod hjælpeløs ved nogle træer, måtte den svære beslutning træffes. Det var for farligt at lade hende leve længere, og også synd for Fresia at skulle stå så meget inde. Men det har været noget af det sværeste. Indimellem opførte hun sig som et helt normalt føl, men vi vidste jo godt hun aldrig ville få et normalt liv. Så da Skye var 12 dage gammel lagde vi hende til at sove. En af de mest triste ting ved at avle, det er når tingene bare ikke går som planlagt. Ville ønske vi kunne have set dette smukke føl vokse op, men sådan skulle det ikke være.... 

Pamela v. Poelzicht

(Født i år 2000. F: Imago v. Spoorlaan. Mf: August v.d. Kosterweide)

Pamela var en utrolig smuk hoppe ud af rigtig gode linjer som mine forældre købte i august 2009 med et dejligt hoppeføl efter Shadow v. Drieoka ved siden. Pamela var kroon hoppe i Holland. Desværre var glæden over Pamela kort da hun blev syg et par mdr efter med lungebetændelse, som hun kom i behandling for, aftenen før hun døde var hun i bedring, men da vi kom i stalden og skulle fodre morgenen efter var hun lige faldet om inden vi kom, og det var sket meget pludseligt kunne vi se, da det så ud til hun lige havde drukket vand inden det skete. Hun var stadig varm og ret hårdt at se hendes kun 4 måneder gamle føl stå og patte ved sin døde mor. 

Paola v.d. Ponyhoeve

(Født år 2000. F: Lucky- Star v. Hoove Eelwerd. Mf: Asterix v. Dorpzicht

Paola må siges at være en chancehest. Jeg købte hende velvidende om hun havde bøvlet meget med forfangenhed og faktisk skulle have været slagtet inden dem jeg købte hende af havde overtaget hende. Hun havde tallerken hove, så flade var hendes hove. Men vi tog chancen og købte denne dejlige pony. Vi fik hende hjem i sommeren 2009, og nåede at få to hoppeføl fra hende. Hun blev meget slemt forfangen den vinter hun ventede det første hoppeføl, men hun kom ovenpå igen, og havde ikke flere tilbagefald før hun var drægtig med sit sidste føl i 2014. Hun blev voldsomt forfangen igen den vinter, få mdr før hun skulle have født sit føl. Men denne gang blev der ingen bedring, og hun kunne overhovedet ikke bevæge sig og gnisten i øjnene var væk. Der vidste jeg det var tid at lade hende få fred og ikke skulle igennem flere smerter. Det var en kamp for hende bare at rykke få skridt for at drikke vand osv. Det var en rigtig hård beslutning, men den eneste rigtige for Paola. Hun var en helt speciel pony. Desværre har jeg solgt begge hendes døtre før vi måtte aflive hende. Hvilket jo kan ærgre mig rigtig meget idag, men den slags er svær at forudse. 


Vestbjergs Annika S 1549

(Født år 1989. F: Bølle-Bob Mf: Majgaardens Macduff)

Annika mistede vi desværre under en foling i 2004. Ved tjek kl 01 den nat, lignede det ikke der vil ske noget denne nat. Men ved tjek om morgenen havde Annika været igang med folingen noget tid. Desværre havde føllet det ene forben tilbage, og sad fast, og Annika havde derfor ikke selv kunnet presse føllet ud. Føllet var dødt på dette tidspunkt. Vi tilkaldte dyrlægen med det samme, denne var en time om at nå frem, og i det øjeblik dyrlægen kørte op af indkørslen, trak Annika vejret for sidste gang. Det var forfærdeligt at stå og se sin pony dø, og man intet kunne gøre. Dyrlægen mente hun måtte have dårligt hjerte eller noget må være sprunget inde i hende, siden hun på den måde bare døde. Men det var noget man var mærket af længe efter, og også idag har man en ekstra nervøsitet optil folingerne, da det bare så nemt kan gå galt på kort tid. 


(BILLEDE KOMMER)

Dalbo´s Mischa

(Født: 2004. F: Raptus af Nørvang. Mf: Sunfire Bomlund)


Mischa fik desværre en hegnskade da hun var bare 2,5 år gammel. Den dybe bøjesene blev skåret over og der var intet at gøre, og vi måtte aflive Mischa.