Nyheder

8/5-22

Meget er sket siden min sidste opdatering. Vi har ventet i spænding på Marlies skulle have sit føl efter Mac. Et føl jeg havde set rigtig meget frem til, og ønsket var især en dun farvet hoppe. Marlies valgte så at fole om eftermiddagen d. 25/4 hvor jeg slet ikke forventede hun sådan var lige opover. Jeg kom så til og fandt hende igang med at fole, føllets forben og hoved var ude, men føllet var allerede kvalt på dette tidspunkt. Jeg tilkaldte dyrlægen da jeg selv forsøgte at hive i føllet, men det sad bare FAST og nu drejede det sig bare om at få reddet Marlies og få føllet ud hurtigst muligt. Det ene forben var let bøjet i albuen, men det fik vi nemt rettet sammen med dyrlægen, men alligevel skulle der kæmpes 20-30 min med at få føllet ud. Marlies måtte undervejs få noget beroligende, da hun kæmpede voldsomt imod. Efter vi havde fået føllet ud prøvede hun at kæmpe med at stå, men bagbenene skred fra hinanden og hun var ved at falde flere gange. Til sidst fik vi hende til at lægge sig og nogle timer senere kunne hun igen gå lidt rundt. Men efterbyrden gad selvfølgelig heller ikke afgå, og dyrlæge ud sent aften der kæmpede længe og fik ikke alt ud. Marlies kunne nu igen slet ikke stå eller gå efter dyrlægen havde bakset rundt i hende. Hun fik ro for natten og vi forventede da at vågne op til en Marlies der stod og kiggede på os den næste morgen. Men blev istedet mødt af en Marlies der var kollapset i løbet af natten. Hun havde ovenikøbet også ventet drømmeføllet, et fint stort dunfarvet hoppeføl.

Oveni alt dette havde jeg solgt Pyrus til Norge. Havde jo Marlies der var halvsøster vi kunne avle farven videre med. Og da vi ikke ønskede to hingste mere, besluttede vi det gav mening at sælge Pyrus, nu vi havde Marlies også. Men hvem havde lige kunnet forudse dette ville ske. Pyrus rejste til Norge to dage senere. Et rigtig hårdt farvel. Men ved han får et super godt hjem i Norge og vi må prøve at komme videre herfra. Vores sidste håb er Yasoa, som venter vores sidste føl efter Pyrus nu her, gemmer på et dun farvet hoppeføl. Men svært at tro på vi kan være så heldige ovenpå alt det skete. Utroligt tingene sådan skal ramme oveni hinanden på den måde. Og ubegribeligt man kan være SÅ uheldig. 


Den 7 maj folede Freja af Hollandsbjerg et yndigt brunt hoppeføl efter Halstock Chester Cat. Så dejligt med en god og normal foling og sundt og raskt føl efter tabet af Marlies og hendes føl. 


Derudover er Veggerbys Hildasay flyttet ind i starten af april. En yndig lille brunbroget mini shetlænder kåret i II KL A. Hun er Emilys pony. 

6/2-2022

Finola er rejst til sit nye hjem og istedet er Egedals Golden Heaven flyttet ind. Heaven har jeg altid haft et godt øje til, og da hun kom til salg måtte vi bare slå til. Planen med Heaven er hun skal være show pony og børnenes hyggepony

19/11-2021

I lørdags var vi til juleshow. Meningen var vi skulle have haft både Regina og Sunshine med, men nogle dage inden opdagede vi at Regina ikke var rengående i trav. Virkelig drøn ærgerligt da vi virkelig havde glædet os til at udstille Regina igen efter så mange år, og kunne have været sjovt at se hvad placering hun kunne have fået nu som veteran. Vi tog dog afsted kun med Sunshine, ikke med nogle høje forventninger da vi godt ved Sunshines største minus er hendes bevægelse. Og hun fik også de 22 point vi regnede med. Men hun er den skønneste pony og en fornøjelse at have med i byen, og temperament er nu engang mindst så vigtigt da hun er vores datters pony, og hun synes det var rigtig spændende at have hende med. Hendes beskrivelse er på hendes egen side. 


Derudover har vi solgt Engbo´s Friday, her kaldt Frida. Frida får helt sikkert et rigtig godt hjem og masser af opmærksomhed og kærlighed og det kommer hun til at nyde rigtig meget. Hun skal bruges til lidt tricks osv. 


Derdover har vi selv indkøbt en ny avlshoppe. Vi har et stykke tid holdt øje med hvad der var til salg, og lige pludselig kom den helt rigtige til salg. Min drøm var en sort eller skimmel (nok især en skimmel da jeg altid har været vild med de skimlede, men afstamningen skulle være den rigtige) vi har købt Damkærs Feya der har en god portion Waulkmll og Transy blod som var lige det jeg især søgte efter. Feya er kåret i II KL A ikke med vildt prangende karakter, men hun har også været udstillet på Landbrugsmessen Gl. Estrup hvor hun fik 24 point og ærespræmie og deudover udnævnt som Skuets bedste hoppe. Vi er sikre på hun har rigtig meget at byde på i vores avl, og vil være et rigtig godt match til Mac, som helt sikkert har sine styrke sider hvor hun mangler lidt. 


23 september 2021


Lidt nye billeder af nogen af ponyerne