Sidste nyt

Sidste nyt


1/6-20

For nylig flyttede vores irish cob Lilly White Vine. Det har været en virkelig svær beslutning, da hun alle dage har været min drømme hest og det var et kæmpe ønske der gik i opfyldelse da jeg fik hende for snart 6 år siden, og to dejlige hoppeføl har hun også givet os igennem årene. Desværre fik Lilly White mallander/sallander sidste forår, og jeg har kæmpet en kamp med at få skidtet væk, men det er en stor opgave at få det plejet og passet oveni hun også skal fodres efter dette for at forebygge nye udbrud. Det var været ret bekosteligt at få det til at hele så meget som det var da hun rejste. Da jeg har ryg problemer og ikke brugte Lilly White til noget rigtig, tog vi det svære valg at sælge hende, så hun kunne komme til en der havde bedre tid og overskud til at give hende den rette benpleje og vidste hvad det krævede.  Istedet er der flyttet to nye shetlænder hopper ind. Nemlig Nørgaards Sunshine og Sønderskovs Diva. 


Vi har stadig Freja tilbage som vores sidste irish cob, hende har jeg særligt svært ved at slippe da hun bare er noget helt særligt. Men nu må tiden vise hvad der sker og om hun trives med at gå med shetlænder kun. Det var rigtig hårdt at skille hende og Lilly White ad, men det var desværre nødvendigt. Heldigvis er Freja også meget gode venner med Regina så hun stoppede ret hurtigt med at kalde på Lilly White så det blev ikke så slemt som jeg frygtede. 


Indtil nu har vi også bedækket de 3 første hopper. Vi ønsker ikke at bedække for mange for ikke at få alt for mange føl. Men Avelon og Fresia er blevet bedækket ved Mac og Esparonza ved Tjalfe. Så vi glæder os til 3 føl i april næste år, hvis alle 3 holder.

21/3-20

Idag fik vi hentet Søndergårds Mac hjem. Han er præcis som vi har drømt om, og er lykkelig for at have fået så dejlig en hingst til vores avl, og glæder mig til at se hvad føl der giver os til næste år. Tusind tak til Karen for tilliden. Sammen med Mac flyttede også Avelon of Shetlane ind. Avelon har en særdeles spændende afstamning, og matcher Mac rigtig godt. Hun har tidligere fået to fine føl efter ham, så vi glæder os til at se hvad hun levere til os næste år.

18/1-20

To nye lovende unghopper er indkøbt til vores avl af de sorte shetlandsponyer. Sønderskovs Adele på 3 år har jeg haft kig på siden hun blev sat til salg i sommers, men hun nåede at blivr solgt, men af særlige omstændigheder fik avler hende hjem igen, og vi fik chancen igen for at få denne fine hoppe ind i vores avl. Det bliver spændende at udstille hende i fremtiden og se hvad hun kan præstere. Derudover har vi også købt 1 års hoppen Sønderskovs Anja, som vi fandt særligt interessant pga hendes afstamning. Hendes mor Avelon of Shetlane kommer fra et meget anerkendt stutteri i Holland, og hendes mormor var en særdeles smuk hoppe. Anja har en del transy blod men også marshwood på mor siden. 

12/1-20

Et stort ønske i lang tid er endelig blevet en relatet. Jeg har nu de sidste 2 år været megert vild med den sorte hingst Søndergårds Mac, og her til foråret bliver han vores! Det er helt vildt og vi er så glade for at få denne mulighed at få en hingst med hans kvaliteter og blodlinjer til vores avl. Vi ser meget frem til at få de første føl efter ham hos os i 2021. Han vil også modtage et begrænset antal fremmede hopper. 

1/12-19

Vi var d. 23/11 til det årlige juleshow. Vi havde tilmeldt Team Holving´s Flora og Etna Bomlund. De fik begge lige præcis de point jeg havde håbet på, og vi kørte glade og tilfredse hjem fra juleshowet. Flora gik nr. 3/5 med 23 point og fik ærespræmie. Hun fik en super flot beskrivelse som vi kun kan være stolte over. Den kan ses på hendes egen side. Etna gik nr. 2/2 i veteran holdet og fik 23 point. Fløjen fik 24 og de var de eneste deltager til veteran championatet så der var ikke så meget konkurrence om de to championat titler hvor Etna selvføglelig blev oldest but greatest reserve champion. Da vi ankom til showpladsen var Flora helt gennemblødt af sved efter hun havde stresset meget i traileren. Og i vinterpels tager det jo virkelig lang tid for en pony at tørre. Så hun nåede ikke at blive helt tør før vi skulle i ringen og var slet ikke så ren som da vi kørte hjemmefra. Øv øv... Men hun var så sød at have med, hun var dog virkelig træt da hun endelig skulle i ringen men viste heldigvis alligevel sine fantastiske bevægelser som hun fik stor ros for. Etna brød sig slet ikke om at være med, og var vildt stresset og presset i ridehallen, og skubbede og nappede. Hun endte sårgar med at bukke ud da hun blev forskrækket da en kom bagfra og rørte hende. Så Etna skal ikke med til den slags igen, det er synd! Og en lidt træls oplevelse for både hende og os. 


7/10-19


Stand up for the champions - stand up!!


Jeg ved faktisk ikke hvor jeg skal begynde! Efter 9 års udstillingspause tog vi i lørdags turen til Fredericia rideklub med skønne Sønderskovs Fresia. Jeg forsøgte ikke at have de vilde forventninger selvom jeg altid har tænkt hun er en god pony, men det var der sikkert også mange andre som var.
Fresia tog det hele med ophøjet ro. Jeg er dybt imponeret af den pony!
Hun startede ud med at blive klassevinder i det ene hold for goldhopper ud af 9. Derefter videre til en delfinale hvor der skulle udpeges en bedste senior Shetland hoppe og en senior Shetland reserve hoppe. Her vandt Fresia sørme også!
Derefter skulle hun så i senior champion finale og dyste med to welsh og reserve senior fra shetlænder delen. Fresia vandt også her, derefter udpegning af bedst i racen Shetland som hun vandt og derefter blev hun også udnævnt som Best in show reserve champion !!!
Jeg er jo helt i chok og målløs ! Meget mere end jeg overhovedet havde turdet drømme om! Fresia er en helt fantastisk hoppe også i temperament og når hun så ovenikøbet også bare gør det godt i show ringen. Ja så kan man ikke være andet end taknemmelig for at være den heldige ejer af denne fantastiske pony!

 

D. 4/8-19

Vi har i tirsdags på visit på stutteri Mosbækminde for at besøge Ylva som vi har reserveret ved Hans. Vi glæder os rigtig meget til at kunne hente hende hjem til oktober. Der sneg sig dog en pony mere med ved besøget, da jeg faldt totalt for den skimlede hoppe Mosbækmindes Falula, så nu skal vi så have hele 2 ponyer med hjem til oktober. Falula er kåret i 2 kl a og har gået med Mosbækmindes Thor her i sommer, så spændende om hun er drægtig, og vi så alligevel får 2 føl næste år.

D. 24/7-19

Så er stutteriet igen tilbage også med hjemmeside. Der mangler stadig nogle sider hist og pist og lidt finpudsning, men det kommer hen af vejen.